Seniorkommittén

Senioraktuellt

2018-02-01
Seniorgolfen

Årets upplaga av Seniorgolfen börjar Torsdagen den 26 April om banan tillåter vilket är mycket troligt, första tävlingen är tänkt som en “Kick-off” inför säsongen, vi spelar en”4-boll bästboll” i början av säsongen när de flesta av oss är lite ringrostiga kan det ju passa bra med en sån typ av tävling där alla får spela och slå på sin boll efter bästa förmåga.

Det blir slumpvis lottning av spelare, det är bara att gå in på Golf.e/min golf och anmäla sig till tävlingen och andra tävlingar som finns upplagda. Efter tävlingen om vädret tillåter, är det möjligt att vi kan ordna något på grillen och ha allmänt trevligt en stund.

Torsdag den 3/5 börjar allvaret med senior eclecticen som spelas till och med 20/9 med sedvanlig avslutning 27/9. Det kommer fortsatt att bli en A och B klass.

Klasserna kommer att lottas så att deltgarna blandas från båda klasser. Den klass man har vid säsongstarten bibehålls oavsett om handicapen förändras under säsongen.

Startavgiften är femtio kronor. Betalning av startavgiften görs i receptionen, betalning kan göras med kort om man så vill, eller kontanter.

Gästande spelare på seniorgolfen betalar halv greenfee. Starttid som vanligt klockan 9:30 om inte annan händelse inträffar.
Anmälan till tävlingarna görs via Golf .se.

Vi kommer att få flytta någon Torsdagstävling under säsongen på grund av andra tävlingar och aktiviteter, sannolikt blir tävlingen på en Onsdag istället, det är ju så att det börjar hända en del på vår bana vilket inte är så konstigt med tanke på banans kvalitet och med ett kreativt bolag som sköter marknadsföringen på ett bra sätt.

Vi har också fått en ny restauratör till restaurangen vilket kommer att medföra ännu bättre möjligheter för spelare och gäster att få sig något till livs före eller efter golfrundan.

En ny spännande golfsäsong står inför dörren med förhoppningsvis bra golfväder och trevliga seniortävlingar.

Vi ser gärna att nya seniorer, damer från 50 år och herrar från 50 år och uppåt kommer och är med och spelar, vi brukar vara mellan 25 och 35 deltagare.

Det är är inga krav på att vara bra alla är välkomna att deltaga i den trevliga gemenskap vi har med högt i tak och inte minst en naturskön bana som håller yppersta klass.

Old Members 2018

Tävlingarna är öppna för alla, födda 1958 eller tidigare som har officiellt hcp, samt tillhör golfklubb i Upplands golfförbund.
Preliminärt spelprogram för 2018

29  Maj: Friibergh GK, Singelspel 1
12  Juni:Enköpings GK, Bästboll
24  Juli: Väddö GK, Mixed Foursome
7 Augusti: Roslagens GK, Singelspel 2
21 Augusti: Öregrunds Gk, Greensome

Anmälan till tävling skall göras via Golf.se, senast två veckor före tävlingsdag.

Allmänt om Johannesberg Gk:s seniorer

Klubbens seniorer har en väl fungerande verksamhet med bra gemenskap och stark klubbkänsla. Därtill deltar vi med lag i länets seriespel samt har tävlingsutbyten med andra klubbar. Se fliken Tävlingar för en fullständig uppställning av kommande årets tävlingar.
Seniorkommitténs ambition är att medlemmar och gäster får en positiv golfupplevelse, att öka antalet deltagande damer vid tävlingar samt att långsiktigt arbeta för att öka antalet medlemmar i klubben. Ambition stöds av en rad aktiviteter som kommittén kommer att informera om löpande.
Alla seniorer är varmt välkomna till Johannesbergs golfklubb, oavsett spelnivå, ålder eller kön!

Har du frågor till seniorkommittén? Maila helst senior@johannesberg.se eller ring Saeed  Hooshidar  070-752 25 33.