Restaurangen

Välkommen!

Golfrestaurangen strävar mot att vara den bästa i sitt slag och utgör en betydande del i den totala upplevelsen för ert besök vid Johannesberg Golf.

Maten vi serverar har sin bas i klassiska svenska smaker med noga utvalda råvaror, och med inspiration från den moderna gastronomin.

Menyn anpassas efter årstid och tillgång till säsongens närproducerade råvaror.

Inköp sker via väl utvalda partners med i huvudsak ekologiskt hållbart sortiment.

Fisk och skaldjur är alltid MSC märkt, och om möjligt inhandlas den färsk.

Johannesbergs Golfrestaurang skall alltid och i samtliga delar ta hänsyn till naturen och miljön.

Med restaurangens breda utbud finns det alltid något för alla, allt från frukostbuffén, en dagens lunch, till en välsmakande trerätters middag med tillhörande dryckesalternativ.

Eller varför inte en korvmacka att ta med i bagen.

Vi har öppet kl 08.00 – 17.00 veckans alla dagar.
Vi anpassar öppettiderna till våra Golfpaketgästers önskemål.
Telefon: 0766 77 68 20

Mycket Välkomna!

Dagens lunch

Serveras dagligen kl 11.00 – 15.00

Dagens Lunch inklusive sallad, bröd, måltidsdryck och kaffe 95 SEK

Vecka 37

Måndag
Stekt karré med paprikasås och rostad potatis
Pasta med laxsås

Tisdag
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Kokt fiskfilé med basilika-citrussås och kokt potatis

Onsdag
Vildsvinsragu med ris
Stekt makrill med stuvad fänkål och vitkål

Torsdag
Oxbringa med rotmos och senapskräm
Fish´n chips med remouladesås

Fredag
Pasta med lammfärssås
Panerad havsflundra med potatispuré

Lördag
Bouef Bourgignon med rotfruktsmix
Gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås

Söndag
Helstekt karré med rosmarinsås, kokt potatis och svart vinbärsgelé
Saffransdoftande fiskgryta

Vegetarisk
Grönsakslasagne

À la Carte

Serveras dagligen från kl 11.00

Silltallrik med kokt ägg, rödlök, gräddfil och lagrad ost  110:-

Ost och skinksallad, 110:-

Räksallad med Nobisdressing 120:-

Johannesburgare med bacon, cheddarost, bearnaisesås coleslaw och pommes frites 150:-

Veganburgare med ört och vitlöksdressing pommes frites 110:-

Halloumiburgare, chipotlecréme, bearnaisesås, coleslaw 120:-

Schnitzel med pommes frites och citron och sardellsmör 150:-

Gravad lax med dillstuvad potatissallad 130:-

Husets chokladkaka med lättvispad grädde / glass 90:-

Kulglass, olika smaker 15:-/ kula

Pannkakor med sylt och
grädde/glass 14 :- st

Dessa menyer är i första hand för våra Golfpaketsgäster, och bokas senast en vecka före ankomst.
Önskar ni boka nedanstående meny utan att vara paketgäst, vänligen kontakta restaurangen på koket@johannesberg.se

Pris per person
1-rätt: 200 SEK
2-rätters: 340 SEK (för- och varmrätt, eller varm- och efterrätt)
3-rätters: 480 SEK

Förrätt

Bakade Betor

Bakade betor med picklade rädisor och friterad mozzarella samt brynt pepparrotssmör

Stekt pilgrimsmussla

Stekt pilgrimsmussla med het örtpuré toppad med picklad rödlök

Oxsvanssoppa

Oxsvanssoppa med rostad selleri och örtolja

Varmrätt

Grillad Portobello

Grillad portobello med ugnsrostade grönsaker och friterade potatiskroketter samt tomat-/limesås

Ugnsbakad Fjällröding

Ugnsbakad fjällröding med potatisfondant, gräddstuvad purjolök och timjan-/citrussmör

Kalvryggbiff

Kalvryggbiff med krispig potatis och ramslökaioli samt rostad sparris, schalottenlök

Lammkotlett

Lammkotlett från Starrhammargård med parmesan och timjanstuvad spetskål och råstekt potatis samt svartkål

Efterrätt

Piñacolada

Piñacolada cheesecake med ananas och passionssalsa

Rabarberpaj

Rabarberpaj med vaniljsås och lakritsmaräng

Chokladkaka

Chokladkaka med saltrostad mandel, Dulce de Leche, mjölkchokladmousse och lyxig vaniljglass