Restaurangen

Välkommen!

Golfrestaurangen strävar mot att vara den bästa i sitt slag och utgör en betydande del i den totala upplevelsen för ert besök vid Johannesberg Golf.

Maten vi serverar har sin bas i klassiska svenska smaker med noga utvalda råvaror, och med inspiration från den moderna gastronomin.

Menyn anpassas efter årstid och tillgång till säsongens närproducerade råvaror.

Inköp sker via väl utvalda partners med i huvudsak ekologiskt hållbart sortiment.

Fisk och skaldjur är alltid MSC märkt, och om möjligt inhandlas den färsk.

Johannesbergs Golfrestaurang skall alltid och i samtliga delar ta hänsyn till naturen och miljön.

Med restaurangens breda utbud finns det alltid något för alla, allt från frukostbuffén, en dagens lunch, till en välsmakande trerätters middag med tillhörande dryckesalternativ.

Eller varför inte en korvmacka att ta med i bagen.

Vi har öppet kl 08.00 – 17.00 veckans alla dagar.
Vi anpassar öppettiderna till våra Golfpaketgästers önskemål.

Mycket Välkomna!

Siv, Anders, Salama och Hugo

Dagens lunch

Serveras dagligen kl 11.00 – 15.00

Dagens Lunch inklusive sallad, bröd, måltidsdryck och kaffe 95 SEK

Vecka 20

LÖRDAG
Texas chili med idahopotatis och vitlöksaioli
Panerad flundra med dillsås och potatispuré

SÖNDAG
Skinkstek, gräddsås och kokt potatis
Fiskgryta med rotfruktsmix och saffransaioli

VECKANS VEGETARISKA
Grillade grönsaker och halloumipuck och tomatsås

Vecka 21

MÅNDAG
Thailändsk kycklinggryta med grön curry och ris
Fiskgratäng med potatis

TISDAG
Korv Stroganoff med ris
Stekt fiskfilé, örtsmör och potatispuré

ONSDAG
Drumsticks med ratatouille och ris
Fish ´n chips med remouladesås

TORSDAG
Biff a´la Lindström, örtsmör, kokt potatis och skysås
Kokt fiskfilé med frisk örtsås och kokt potatis

FREDAG
Choritzo med dijonstuvad vitkål, stekt potatis
Fänkål och apelsindoftande fiskgryta med smetana

LÖRDAG
Moussaka på lammfärs, gremolata
Halstrad gösfilé med kantarellsmör och buljongkokt potatis

SÖNDAG
Brässerad oxkind med med mustig rödvinssås och potatispuré
Havets Wallenbergare, örtyoghurt och potatispuré

VECKANS VEGETARISKA
Vegetarisk Lasagne

À la Carte

Serveras dagligen från kl 11.00

FÖRRÄTTER

Silltallrik med kokt delikatesspotatis, rödlök, gräddfil och lagrad ost
95 SEK

Ost och charkbricka med oliver och fikonmarmelad
105 SEK

HUVUDRÄTTER

Bakad potatis med skaldjursröra
95 SEK

Bakad potatis med röra på rökt renstek och pepparrot
95 SEK

Bakad Potatis med vegansk röra på rostade grönsaker
95 SEK

Kycklingsallad med bacon och krutonger
120 SEK

Räksallad med Nobisdressing
120 SEK

Johannesburgare med bacon, cheddarost, bearnaisesås coleslaw och pommes frites
150 SEK

Halloumiburgare, chipotlecréme, bearnaisesås, coleslaw
120 SEK

Bönburgare, ört och vitlöksdressing, pommes friítes och baarrnääsås
120 SEK

EFTERRÄTTER

Kladdkaka med lättvispad grädde
60 SEK

Kulglass. blåbär, vanlij och choklad (vegansk)
15 SEK kulan

Pannkakor med sylt och grädde
14 SEK per pannkaka

Dessa menyer är i första hand för våra Golfpaketsgäster, och bokas senast en vecka före ankomst.
Önskar ni boka nedanstående meny utan att vara paketgäst, vänligen kontakta restaurangen på koket@johannesberg.se

Förrätt

Bakade Betor

Bakade betor med picklade rädisor och friterad mozzarella samt brynt pepparrotssmör

Stekt pilgrimsmussla

Stekt pilgrimsmussla med het örtpuré toppad med picklad rödlök

Oxsvanssoppa

Oxsvanssoppa med rostad selleri och örtolja

Varmrätt

Grillad Portobello

Grillad portobello med ugnsrostade grönsaker och friterade potatiskroketter samt tomat-/limesås

Ugnsbakad Fjällröding

Ugnsbakad fjällröding med potatisfondant, gräddstuvad purjolök och timjan-/citrussmör

Kalvryggbiff

Kalvryggbiff med krispig potatis och ramslökaioli samt rostad sparris, schalottenlök

Lammkotlett

Lammkotlett från Starrhammargård med parmesan och timjanstuvad spetskål och råstekt potatis samt svartkål

Efterrätt

Piñacolada

Piñacolada cheesecake med ananas och passionssalsa

Rabarberpaj

Rabarberpaj med vaniljsås och lakritsmaräng

Chokladkaka

Chokladkaka med saltrostad mandel, Dulce de Leche, mjölkchokladmousse och lyxig vaniljglass